در بخش نمای کلی گزارش اجمالی از آنجه در این 3 بخش میگذرد به شما داده میشود. هر کدام از این بخشها صفحهای جداگانه در سرچ کنسول دارد که به آن خواهیم پرداخت.
ابزار بازرسی URL؛ URL Inspection tool گوگل سرچ کنسول
آ،ین بخش گوگل سرچ کنسول که به آن میپردازیم، تنظیمات است. در این بخش تنظیمات کلی کنسول شما قرار دارد.
اینکه سرچ کنسول چگونه در همۀ این موارد به شما کمک میکند را در ادامه میگویم؛ همچنین خواهید دید که چگونه گزارشهای مختلف به شما در بهبود عملکرد وبسایتتان کمک میکند. قبل از اینکه به آموزش گوگل سرچ کنسول بپردازیم باید بد،د که چگونه از این ابزار استفاده کنید و آن را به وبسایتتان اضافه کنید.
چگونه گوگل سرچ کنسول را به وبسایت اضافه کنیم؟
دیگر وقت آن است که برویم سر اصل مطلب؛ ی،ی آموزش گوگل سرچ کنسول. کنسول گوگل از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هر کدام کارایی و ویژگیهای خاص خودش را دارد و برای مقاصد خاصی استفاده میشود. در این آموزش قرار است تمام بخشهای سرچ کنسول بررسی شوند و چیزی از قلم نمیافتد. قبل از شروع بیایید یک نگاه کلی به ،متهای مختلف سرچ کنسول بیندازیم:
- Overview
- URL Inspection
- Performance
- Index
- Enhancements
- Security & Manual Actions
- Legacy tools & reports
- Links
ساخت یک وبسایت و مطلب گذاشتن در آن کار سختی نیست و همه میتوانند انجامش دهند؛ ،مت سخت ماجرا مدیریت و آنالیز وبسایت است. کاری که اگر میخواهید موفق باشید باید هرروز انجامش دهید! وقتی بد،د در دل وبسایت شما چه میگذرد و از احوالاتش باخبر باشید، میتو،د عملکرد آن را بهتر کنید. ابزارهای زیادی برای آنالیز سایت و رفتار کاربران وجود دارد، ولی بهترین آنها گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) و گوگل آنالیتی، (Google Analytics) هستند. اینجا قرار است کنسول جستجوی گوگل را بررسی کنیم و از 0 تا 100 آن را زیر و رو کنیم! این مطلب راهنمای جامعی است که همه مواردی را که باید در مورد بخشهای اصلی گوگل سرچ کنسول بد،د، پوشش میدهد. در کنار اینها نحوۀ استفاده از این ابزار کاربردی گوگل را هم به شما یاد میدهیم تا بتو،د از آچار فرانسه گوگل بهراحتی استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
یکی از مهمترین بخشهای گوگل سرچ کنسول، عملکرد یا Performance است. اینجا جایی است که زیر و بم سایت شما نمایش داده میشود و کلی اطلاعات برای ارائه وجود دارد. موقعیت وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل، نرخ کلیک (CTR)، تعداد نمایش در جستجوها (Impression)، کلمات کلیدی و رشته کلماتی (Query) که بیشترین ورودی را برای وبسایت شما داشته در اینجا حاضر و آماده است. شما میتو،د با استفاده از این اطلاعات عملکرد وبسایت خود را در موتورهای جستجو بهبود ببخشید. این بخش دو زیرمجموعه اصلی دارد: Performance on و Disscover.
بخش Search result در Performance گوگل سرچ کنسول
احتمالاً شما همین الان هم یک حساب کاربری گوگل دارید. از سرویس ایمیل گوگل، ی،ی جیمیل استفاده میکنید؟ پس کار تمام است. از همین حساب میتو،د برای استفاده از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید. فقط کافیست وارد حساب کاربری خودتان شوید. اگر هم تاکنون از هیچکدام از خدمات گوگل استفاده نکردید جای نگر، نیست، به صفحه ساخت حساب کاربری گوگل بروید و یک اکانت بسازید.
نصب سایت در گوگل سرچ کنسول
این چهار مورد معیارهای اصلی گزارش عملکرد کنسول گوگل هستند و با کلیک روی هرکدام میتو،د نمودار آن را در بازه زم، مشخص شده، ببینید.
بعد از ورود به حساب کاربری گوگل و رفتن به صفحه گوگل سرچ کنسول با صفحه زیر روبهرو میشوید. (البته اگر برای بار اول است که این کار را میکنید):
لینکسازی داخلی یکی از مهمترین ارکان سئوی خوب است. شما باید بد،د کدام صفحات وبسایت شما به هم وصل شدهاند و از کدام صفحات به خارج از سایت لینک دادهاید. بخش Links در سرچ کنسول در این زمینه به کمک شما میآید. در اینجا میتو،د لینکسازیهای داخلی و خارجی وبسایتتان را مدیریت کنید.
International targeting: اینجا برای انتخاب کشور هدف است. البته گوگل بهطور اتوماتیک میتواند از زبان متن، IP کاربران، آدرس و شماره تماس اکانت گوگل شما کشورتان را بهدرستی حدس بزند.
استفاده از URL Inspection بسیار ساده است. کافیست لینک (URL) صفحۀ مورد نظرتان را کپی کنید و آن را در با، جستجوی بالای صفحه قرار دهید و Enter را بزنید. حالا 5 حالت رخ میدهد:
استفاده از گوگل آنالیتی،: اگر قبلا وبسایت شما در گوگل آنالیتی، ثبت شده است این روش را استفاده کنید چراکه کاری جز زدن دکمه Verify ندارید؛ به همین راحتی!
آموزش بخشهای مختلف گوگل سرچ کنسول
صفحاتی که بیشترین لینک داخلی را دارند، صفحاتی که بیشترین لینک خارجی را دارند، متنهایی که بیشترین لینک را از آنها دادهاید، همه و همه اینجا برایتان حاضر و آماده قرار گرفته است!
تنظیمات گوگل سرچ کنسول
داستان هانسل و گرتل را یادتان هست؟ شخصیت داستان (هانسل) برای اینکه راه خودش را در جنگل گم نکند، در طول مسیر ،ده نان ریخت تا مسیر بازگشت را پیدا کند. همین قابلیت برای صفحات و سایت شما هم وجود دارد. شما باید تمام وبسایت خودتان را با ،ده نان نشانهگذاری کنید تا در هر صفحهای که بودید بد،د که کجا هستید. Breadc،bsهم در حقیقت یک نشانهگذاری متنی است که به شما میگوید در کجای سایت قرار دارید.
گزارشگیری از محصولات در سرچ کنسول
اگر به دنبال راهنمای کامل سئوی سایت هستید، مطلب 0 تا 100 سئو را هم بخو،د.
کنسول جستجو برای چیست؟
Enhancements که برای بهبود عملکرد است.
ج، گزارش نتایج جستجو: در تمام این مدت اگر به پایین صفحه نگاه کنید ج،ی میبینید که شامل سطر و ستونهای زیادی است. این ج، دید خوبی نسبت به اطلاعات گوگل سرچ کنسول به شما میدهد و اطلاعات را بر اساس فیلترهایی که مشخص میکنید در چند دسته، طبقهبندی میکند.
گرفتن ،وجی از اطلاعات در گوگل سرچ کنسول
برای اضافه، سرچ کنسول به سایت، خیلی کار سختی پیش رو ندارید! مراحل کار ساده و سرراست است. اگر بخواهیم بهطور خلاصه بگوییم باید مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد حساب کاربری گوگل خودتان شوید یا اگر اکانت گوگل ندارید یکی بسازید.
- وارد صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول شوید.
- یک دارایی (property) مشخص کنید که میتواند دامنه سایت شما یا یک URL خاص باشد.
- تایید مالکیت دامنهای که معرفی کردید.
- و تمام، گوگل ردیابی اطلاعات سایت شما را شروع کنید.
URL parameters: پارامترهای URL معیارهایی هستند که به ،ندههای گوگل کمک میکنند تا صفحات را تشخیص دهند و آنها را با هم قاطی نکنند!
گوگل به هر ،ی اجازه نمیدهد دادههای یک وبسایت با دامنه خاص را ردیابی و آنالیز کند. شما باید به موتور جستجو ثابت کنید که صاحب سایت هستید یا حداقل اجازه آنها را برای رصد سایت دارید. برای این کار باید مالکیت خود را تایید کنید.
به جرات میتوان گفت کاربردیترین و پربازدیدترین بخش گوگل سرچ کنسول همین Search result است. در اینجا کلی نمودار و عدد و رقم میبینید که به شما میگوید اوضاع سایتتان چگونه است. با کلیک روی این بخش یک نمودار میبینید که 4 بخش دارد:
- Total clicks: اینجا مجموع کلیکهای انجام شده روی صفحات وبسایتتان قرار دارد.
- Total impressions: در این ،مت هم مجموع تعداد نمایش صفحات سایت در نتایج جستجوی گوگل نشان داده شده است.
- Average CTR: متوسط نرخ کلیک به شما میگوید میانگین نرخ کلیک صفحات وبسایت شما چقدر است.
- Avarege positon: این بخش میانگین موقعیت تمام صفحات وبسایت شما را نشان میدهد.
شما قطعاً بارها و بارها به این بخش سر میزنید. این بخش نقش بسیار مهمی در آنالیز سایت و صفحات آن بازی میکند. در ورژن قبلی سرچ کنسول، ی،ی گوگل وبمستر، نام آن index status بود، شاید با آن آشنا باشید. در این ،مت گزارشی از تمام امور مربوط به ایند، صفحات به شما ارائه میشود. علاوهبراین دربارۀ تمام مشکلات و خطاهایی که سر راه صفحۀ شما برای ایند، شدن رخ میدهد، توضیحاتی میدهد. میخواهید بد،د چند URL بهدرستی ایند، شده است، کدام صفحات بهدرستی ایند، نشدهاند یا کدام محتوا در جستجوی گوگل نشان داده نمیشود؟ Coverage در اختیار شماست تا در همۀ این موارد به دادتان برسد! با ورود به این بخش ج،ی مشاهده میکنید که 4 پارامتر اصلی دارد که با فعال، آن میتو،د اطلاعاتش را ببینید.
کنسول جستجوی گوگل با نام سابق گوگل وبمستر (Google webmaster)، یک ابزار رایگان از گوگل است که طبق ادعای خودشان برای همه است! صاحبان مشاغل، متخصصان سئو، مدیران سایت و توسعهدهنگان از مشتریان پر و پا قرص سرچ کنسول هستند. چرا؟ به دلیل ویژگیها و امکانات گستردهای که در اختیار کاربرانش قرار میدهد. عجله نکنید همه اینها را در ادامه توضیح میدهیم.
جریمههای Manual action: بدترین اتفاقی که میتواند برای سایت شما بیفتد این است که پیامی در این بخش ببینید. این کابوس سئوکاران و مدیران سایت است! حالا این به چه م،است؟ اینجا برای وبسایتهایی که رفتارهای اسپمطور دارند جرایم سنگینی در نظر گرفته شده است!
Security issues: اینجا هم مشکلات امنیتی وبسایت شما برایتان لیست خواهد شد. منظور ما از مشکلات امنیتی، مواردی است که ممکن است برای دیگران خطرناک باشد نه شما! اگر سایت شما برای کاربران مشکلات امنیتی بوجود آورد، بخشی از وبسایت یا تمام آن ممکن است از صفحه نتایج گوگل حذف میشود!
گزارشهای Legacy tools و reports
Coverage یا پوشش
Messages: در این بخش پیامهایی که گوگل درباره خطاها و اتفاقاتی که برای سایت شما رخ داده است، برایتان نمایش داده میشود.
Removals: یک بخش کاربردی همین Removals است. اینجا میتو،د URLهایی که ایند، کردید را حذف کنید. اگر میخواهید صفحهای را برای همیشه از نتایج جستجوی گوگل پاک کنید کافیست URL آن را اینجا وارد کنید.
اولین گزینهای که با آن سروکار خواهید داشت Overview خواهد بود. در این بخش نمای کلی سایت شما نمایش داده میشود و از سه بخش تشکیل شده است:
برای آنهایی که از زبان نشانهگذاری Stelinks searchbox در سایتشان استفاده میکنند هم بخشی تدارک دیده شده است. در این بخش گزارش مفصلی از Stelinks searchbox و خطاها و هشدارهایی که ممکن است رخ بدهد قرار گرفته است. مثل تمام بخشهای گوگل سرچ کنسول میتو،د جزئیات بیشتر را در ج، پایین صفحه ببینید.
بررسی مشکلات امنیتی در گوگل سرچ کنسول
استفاده از تگ HTML: اگر امکان و توانایی ویرایش تگ HTML را دارید میتو،د از این روش استفاده کنید. برای این کار متنی که در اختیار شما قرار گرفته را کپی کنید. سایت خود را در هر ویرایشگری که دوست دارید باز کنید و متن کپی شده را در ،مت Head صفحۀ اصلی قرار دهید. حالا شما یک متا تگ دارید. به صفحۀ قبلی بروید و روی Verify کلیک کنید.
Crawl stats: ،ندههای گوگل نیز بخشی در سرچ کنسول دارند! اگر وارد این ،مت شوید میتو،د فعالیت رباتهای ،نده گوگل در وبسایتتان طی 90 روز گذشته را ببینید.
URL is an alt version: این حالت زم، اتفاق میافتد که URL مورد نظر شما در حقیقت یک نسخه از یک URL ایند، شده در گوگل است.
گزارش سایت در بخش Performance گوگل سرچ کنسول
ا،ر اوقات دادهها آنقدر زیاد است که نمیتو،د همه آنها را در سرچ کنسول ببینید. پس بهتر است از آن ،وجی بگیرید تا بتو،د تحلیل بهتری روی آن انجام دهید. خوشبختانه راه سختی پیش رو ندارید. روی دکمه EXPORT در گوشه راست و بالای صفحه کلیک کنید.
هیچ وبسایتی بدون رعایت نکات امنیتی نمیتواند به فعالیتش ادامه دهد! پس جای تعجب ندارد که گوگل بخشی مجزا برای این مورد در نظر گرفته باشد. در بخش Manual action و Security issues، دو گزارش بسیار مهم وجود دارد، اولی جریمههایی است که در صورت عبور از خط قرمزهای گوگل، برای شما در نظر گرفته شده است و دومی برای مشکلات امنیتی سایت است.
یکی از امکانات جدید گوگل سرچ کنسول بخش اکتشاف (discover) است. این ویژگی در آوریل سال 2019 به این پلتفرم اضافه شد تا افراد، به ویژه ناشران، از رفتار کاربران روی سایتشان آگاهی بیشتری داشته باشند. اگر بلاگر هستید و محتواهای زیادی منتشر میکنید میتو،د با این ویژگی نحوه تعامل جستجوگران با وبسایتتان در Google’s mobile Discover feed را ببینید. البته برای استفاده از این قابلیت، سایت شما باید بازدید بسیار بالایی داشته باشد.
گزارش ایند، ، در گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول مهمترین ابزار آنالیز سایت در کنار گوگل آنالیتی، است. شما به،وان مدیر سایت باید وقت زیادی را صرف گشتوگذار در سرچ کنسول کنید تا تمام جزئیات سایت را بلد شوید. ایند،، صفحات جدید، گرفتن گزارشهای مختلف، بهبود عملکرد سایت، اینها بخش کوچکی از امکانات وسیعی است که ابزارهای گوگل سرچ کنسول برای شما فراهم میکند. در این مطلب 0 تا 100 کنسول جستجوی گوگل را برایتان گفتیم و تمام بخشها را بررسی کردیم. با مطالعه این مطلب میتو،د عملکرد وبسایتتان را بهتر کنید و کاربران بیشتری را به سمت سایت خودتان هدایت کنید.